Wintersport

Wintersportkaart-Astenblick-apartment

Voor een lekkere wintersportvakantie hoef je in principe niet helemaal naar de Alpen. In Sauerland (D) vind je op 3 uurtjes rijden van Utrecht, in en rond Winterberg / Altastenberg, eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een lang weekend, een midweek of je hoofdvakantie in de sneeuw.

Altastenberg is een gezellig dorpje dat op nog geen 5 kilometer afstand van Winterberg gelegen is. Het ligt op een hoogte van ca. 800 meter en is daarmee het hoogstgelegen dorp in het Sauerland. Ons appartement ligt vrijwel naast de piste.

Skikarussell Altastenberg
Altastenberg ligt op een hoogte van 800 meter en is daarmee het hoogst gelegen dorp in dit sneeuwzekere deel van de Wintersport Arena Sauerland. Door het gebruik van de moderne sneeuwkanonnen garandeert Altastenberg een lang en zeker skiseizoen. Er is de afgelopen heel veel geïnvesteerd in sneeuwinstallaties voor het prepareren van mooie pistes, bereikbaar met 8 (stoeltjes)liften. 

Wintersport Arena Sauerland

Met de Wintersport Arena Card heb je toegang tot alle zeven skigebieden waaronder naast Altastenberg ook Neuastenberg, Winterberg, Willingen en Züschen. In totaal is er dan de beschikking over 75 skiliften in de regio met 63 kilometer aan piste. In de Nordicsport-Arena Sauerland is ook alles tip-top in orde voor een perfecte langlaufvakantie. Bergen sneeuw en een netwerk van ruim 500 km perfect gespoorde loipes in een afwisselend landschap staan garant voor mooie dagtochten

Skiverhuur in Altastenberg

Check deze site:  https://www.ski-altastenberg.de